Over de voice over

Nu ik eraan terugdenk, begon mijn carrière eigenlijk al op m’n 12de. Hoe lang dat geleden is, laat ik in het midden. In de kast van papa, een ontdekking die mijn leven zou veranderen. Een vintage microfoon. Toevallig had ik op zolder ook al een verroeste bandopnemer gevonden. Toch maar eens proberen inpluggen. It’s alive!

Sindsdien is het hek van de dam. Staan alle sluizen open. En is de puberende piepstem een pak warmer, krachtiger en toonvaster geworden. Gelukkig maar. Want aan spots en promo’s geen gebrek. Aanvankelijk vol overgave voor de plaatselijke keurslager, vandaag in de commercials en trailers van heel wat grote namen.

Van hobby naar beroep. En weer terug. Want ik hang nog altijd graag de stemacrobaat uit in het (jeugd)theater of in gastrollen op tv. En intussen heb ik ook als professioneel voice-over en radio personality een mooi parcours afgelegd. Je hebt me ongetwijfeld al gehoord op TV of als DJ bij JOE fm. En op Q-music natuurlijk. Als vaste huisstem. Even vast als het tapijt in de studio daar. Dertien jaar… and counting!

En als ik niet in de studio zit, hang of lig? Dan geniet ik van mijn gezin, 2 katten, hond en oranje basgitaar. Mét vlammen. Al moet die laatste dringend gestemd worden…